Co je úspěšné odvolání?

Obsah

Co je úspěšné odvolání?

Co je úspěšné odvolání?

Obecné zásady pro úspěšné odvolání 1 Má všechny náležitosti – jméno, datum konání přijímacího řízení nebo jednací číslo, obor, odůvodnění, včas zasláno na... 2 Odůvodnění je založeno na chybně ohodnocené odpovědi v přijímacím testu nebo na nejednoznačnosti zadání či... 3 Pokud děkan nezmění stanovisko, předá žádost k rozhodnutí rektorovi. Rektor změní rozhodnutí,... More ...

Jak podat odvolání na vysokou?

Podle zákona o vysokých školách má každý, kdo se kvůli nepovedeným přijímacím zkouškám nedostane na vysokou, možnost podat si odvolání. Tato žádost musí být písemná a podepsaná uchazečem. Adresovaná je děkanovi fakulty, který rozhodnutí o nepřijetí vydal. Děkan může změnit rozhodnutí a dodatečně uchazeče přijmout, nebo předat žádost rektorovi.

Jak napsat odvolání, které zafunguje?

Jak napsat odvolání, které zafunguje 1 Na co nezapomenout. V žádosti nesmí chybět vaše jméno, datum a místo přijímacího řízení a obor, na který se hlásíte. ... 2 Čím argumentovat. I když vás určitě rodiče učili, že nemáte svalovat vinu na ostatní, v odvolání to udělejte. ... 3 Kdy odvolání raději nepsat. Některé fakulty na žádosti o odvolání vůbec neberou ohled. Zkuste se tedy předem informovat, zda má vůbec smysl žádost psát.

Související příspěvky: