Jak se liší zemědělství v členských státech?

Obsah

Jak se liší zemědělství v členských státech?

Jak se liší zemědělství v členských státech?

Struktura zemědělství v členských státech Evropské unie (EU) se liší v závislosti na rozdílech v oblasti geologie, topografie, klimatu a přírodních zdrojů, jakož i v důsledku rozmanitosti regionálních činností, infrastruktury a společenských zvyklostí.

Kdo je druhým největším zemědělským podnikem?

Druhý největší podíl zemědělských podniků (13,2 %) mělo Polsko, které s určitým odstupem následují Itálie (9,3 %) a Španělsko (8,9 %). Rozdíl mezi podíly z hlediska počtu zemědělských podniků nebo využívané zemědělské půdy (jak znázorňuje obrázek 1) odráží průměrnou velikost zemědělských podniků znázorněnou na obrázku 2.

Jaká byla průměrná velikost zemědělských podniků v EU?

Zdaleka největší průměrná velikost zemědělských podniků z členských států EU v roce 2013 činila 133 hektarů a byla zaznamenána v České republice, přičemž druhý nejvyšší průměr (94 hektarů) byl zaznamenán ve Spojeném království.

Co je strukturaální šetření zemědělství?

Zjišťování o struktuře zemědělských podniků (strukturální šetření v zemědělství) pomáhá hodnotit situaci v zemědělství v celé EU tím, že sleduje vývoj a změny ve struktuře zemědělských podniků a zároveň modeluje dopad vnějšího vývoje nebo návrhů politiky.

Související příspěvky: