Co může způsobit nedostatek hořčíku?

Obsah

Co může způsobit nedostatek hořčíku?

Co může způsobit nedostatek hořčíku?

Dokonce i mírný nedostatek hořčíku může způsobit únavu a celkovou slabost. Může docházet k nedostatku fyzické nebo svalové síly, což zjistíte tak, že na běžné denní aktivity budete potřebovat více úsilí. Hořčík hraje klíčovou roli v rozkládání glukózy na energii, která zvyšuje funkčnost našeho metabolismu a pomáhá bojovat proti únavě a slabosti.

Co je nedostatek hořčíku ve svalech?

Pravidelné křeče ve svalech jsou patrně nejznámější příznaky nedostatku hořčíku. Hořčík je pro zdravé svalstvo velmi důležitý. Stimuluje zpětné zachycování vápníků, které pomáhá udržovat silné svaly zabraňuje křečím. Zároveň zlepšuje vstřebávání draslíku, které je důležité pro správné fungování svalů.

Jak snížit hladinu hořčíku?

Nízká hladina hořčíku může vést ke snížení draslíku v těle a draslík je další důležitou živinou, která udržuje krevní tlak pod kontrolou. 8. Zdravý spánek Pokud máte problémy s usínáním nebo se necítíte odpočatí i po několika hodinách spánku, existuje velká šance, že vaše tělo nemá dostatek hořčíku.

Proč trpí nedostatkem hořčíku?

Studie ukázaly, že většina lidí trpí nedostatkem hořčíku. Mezi hlavní příčiny tohoto problému patří nezdravá strava, nadměrný příjem alkoholu, špatně léčená cukrovka, nadměrné nebo chronické zvracení a dlouhodobý průjem. 1. Svalové křeče

Související příspěvky: