Jaké jsou příčiny vyražení zubu?

Obsah

Jaké jsou příčiny vyražení zubu?

Jaké jsou příčiny vyražení zubu?

Pokud je zub pouze naštípnutý nebo jinak poškozený, může tato situace vyžadovat návštěvu zubního lékaře. Tyto zuby bývají často vyraženy u starších dětí a někdy i u dospělých. Pokud k vyražení tohoto zubu dojde, je důležité: Vraťte zub zpátky na své původní místo a okamžitě vyhledejte zubního lékaře, který Vám vyražený zub ošetří.

Jak vrátit zub zpátky na původní místo?

Vraťte zub zpátky na své původní místo a okamžitě vyhledejte zubního lékaře, který Vám vyražený zub ošetří. Zubaře byste měli navštívit do hodiny od úrazu. Pokud je nehodě přítomen druhý dospělý, měl by být schopen zub vrátit na původní místo ve zraněných ústech.

Jak se zbavit zubů po úrazu?

A samozřejmě zamířit k lékaři, který zub zrentgenuje, zafixuje k sousedním zubům, předepíše antibiotika a v pravidelných intervalech ho kontroluje ,“ popisuje zubní lékařka Krejsová. Zub ??by se měl na své místo v ústech vrátit rychle, ideálně do třiceti minut po úrazu.

Kdy vyrostou zuby samy?

Tyto zuby začnou samy přirozeně vypadávat ve věku kolem 6 nebo 7 let. Pokud je nějaký zub nehodou či pádem vyražen dříve – nechejte to tak. Nesnažte se zub vracet zpět, toto by mohlo poškodit nový právě rostoucí zub. Dospělé zuby vyrostou samy. V případě, že zraněná dáseň bolí, doporučují se pouze léky proti bolesti, například paracetamol.

Související příspěvky: