Jak připravit vločky s mlékem?

Obsah

Jak připravit vločky s mlékem?

Jak připravit vločky s mlékem?

1 Ovesné vločky osolte a smíchejte se 150 ml mléka. Vložte do mikrovlnky a v dostatečně velké misce (aspoň s třikrát větším objemem, než zaujímají vločky s mlékem) při plném výkonu ... 2 Přilijte k nim zbytek mléka, rozmíchejte a nechte chvíli odpočívat na kuchyňské lince. Zatím se třeba osprchujte nebo si uvařte kávu a čaj. 3 Po pěti minutách znovu vložte uvařené vločky do mikrovlnky, tentokrát už jen prohřát na teplotu, jaká je vám příjemná. Přendejte na talíř, ozdobte, ochuťte a popřejte si krásné ráno.

Co jsou ovesné vločky?

Ovesné vločky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která podporuje funkci střev a střevní mikroflóry. Díky nízkému glykemickému indexu reguluje hladinu krevního cukru. Ovesné vločky také snižují krevní tlak a působí jako antioxidant.

Jak odstát ovesné vločky?

Postup: 1 Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme vlažným mlékem, aby zůstaly ponořené, a necháme půl hodiny odstát. 2 Do mísy dáme jeden tvaroh, celozrnnou mouku, vejce, rozehřáté máslo, špetku soli a lžičku prášku do pečiva. 3 Vše smícháme s odstátými ovesnými vločkami a dle potřeby zalijeme ještě trochou mléka, až vznikne řídké těsto, které... More ...

Proč jsou ovesné vločky superpotraviny?

Ovesné vločky bychom mohli označit za superpotravinu, jelikož pouhý půl šálek obsahuje 191 % DDD manganu, 41 % DDD fosforu, 39 % DDD vitamínu B1, 35 % DDD hořčíku, 24 % DDD mědi, 20 % DDD železa, 20 % DDD zinku, 11 % DDD kyseliny listové, 10 % DDD vitamínu B5 a stopové množství vápníku, draslíku, vitamínu B3 a B6.

Související příspěvky: