Kde se pěstují bambusy?

Obsah

Kde se pěstují bambusy?

Kde se pěstují bambusy?

První zmínky o pěstování bambusů se dochovaly na svitcích z Číny z doby 2000 let př. n. l. Odtud pak byly mnohem později importovány do Japonska. První bambusy se objevily v Evropě až v 18. století, kdy byly sazenice dovezeny spolu s kořením. Pro dobrý růst potřebují bambusy dostatek světla a tepla.

Proč je bambus nejobdivovanější rostlinou?

Ve své domovině, staré Číně, je bambus nejobdivovanější rostlinou vzdělanců, protože ztělesňuje kultivovanost ducha i zevnějšku. Je symbolem vznešenosti, oddanosti, ušlechtilosti a dokonalosti muže. Obdivována je linie kmene, jeho ohyb ve větru, jemnost a struktura listoví.

Jak pěstovat bambus v bytě?

V bytě lze bambus pěstovat dvěma způsoby. V květinářství často prodávají stonek bambusu jako ozdobu do řezaných kytic. To je asi nejlevnější způsob, jak se k této rostlině dostat. Pěstování ve vodě je nejsnazší. Stonek bambusu dáme do vázy s vodou, kterou měníme každé dva týdny.

Co je bambus dřevo?

Bambus slouží jako mnohostranný materiál pro podobné účely jako dřevo. Může být použit jako materiál pro konstrukci staveb, výrobu nástrojů, nábytku, ale i papíru a oděvů, nebo také jako potravina. Obsahuje převážně bílkoviny a sacharidy. Bambus je materiál, který nemá v přírodě obdobu, není dřevem. Bambus není strom, ale tráva.

Související příspěvky: