Kdo patří do čeledi bambusů?

Obsah

Kdo patří do čeledi bambusů?

Kdo patří do čeledi bambusů?

Bambusy patří do čeledi lipnicovitých – trav (Poaceae), podčeledi bambusovitých (Bambuseae) a jsou jediné, které se řadí mezi dřeviny. Existuje řada rodů a druhů bambusů, jejichž počet se pohybuje mezi šesti až sedmi sty.

Jaké jsou druhy bambusů?

Bambusy se podle růstu dělí v podstatě na dvě základní typové skupiny. První jsou rostliny, které vyrůstají v trsech, druhé jsou výběžkaté. Především trsnaté druhy bambusů, které obrůstají listy již od země, nepotřebují kořenové zábrany proti nekontrolovanému rozrůstání.

Proč je bambus nejobdivovanější rostlinou?

Ve své domovině, staré Číně, je bambus nejobdivovanější rostlinou vzdělanců, protože ztělesňuje kultivovanost ducha i zevnějšku. Je symbolem vznešenosti, oddanosti, ušlechtilosti a dokonalosti muže. Obdivována je linie kmene, jeho ohyb ve větru, jemnost a struktura listoví.

Co se týče bambusů?

Bambusy se od sebe liší nejen různými tvary listů a tloušťkou stébel, ale jsou druhy nízké, které pokrývají půdu, ale i druhy vysoké, které dorůstají do výšky kolem padesáti metrů, neboť bambusy patří k nejrychleji rostoucím rostlinám.

Související příspěvky: