Čím se živí netopýři?

Obsah

Čím se živí netopýři?

Čím se živí netopýři?

Čím se živí? Ačkoli netopýr vypadá jako „okřídlená myš,“ jeho potrava se od té myší značně liší. Všichni netopýři žijící u nás se živí výhradně hmyzem a dalšími členovci (komáry, pakomáry, chrostíky, pošvatkami, můrami, brouky…).

Co jsou netopýři zač?

Co jsou netopýři zač? Netopýři jsou zajímaví a sympatičtí živočichové, kteří patří mezi savce. Létání jim umožňuje kožní blána napnutá mezi prodlouženými prsty předních končetin (kromě palce), záprstními kůstkami, boky těla, zadními končetinami a ocasem.

Kde žijí netopýři?

Netopýři žijí v lesním i nelesním prostředí. Mnohé druhy se přizpůsobily k životu ve městech a na vesnicích. Přes den nebo i v zimě se tam ukrývají v různých stavbách (půdy a sklepy budov, štěrbiny na domech, mosty, katakomby, štoly), v létě na území měst a vesnic také loví potravu.

Proč jsou netopýři nezastupitelní?

Netopýři jsou v přírodě nezastupitelní už tím, že létají a loví v noci. To dělá jen velmi málo ptáků a ani ti netopýrům nekonkurují, protože loví jinak. Většina našich netopýrů chytá létající hmyz, mezi nímž jsou druhy obtížné a škodlivé. Tak např. jeden netopýr hvízdavý za jednu noc zkonzumuje až 2500 komárů!

Související příspěvky: