Jak vybírat hybridní keře?

Obsah

Jak vybírat hybridní keře?

Jak vybírat hybridní keře?

Ale vybírat můžete i další běžně dostupné druhy hortenzií, které jsou ještě odolnější, jako jsou například stromkovité. Hybridní keře už nevyžadují kyselou půdu, ale stačí jim do jámy přidat trochu rašeliny. Jedna z nejčastějších stálezelených rostlin v českých zahradách je skvělá do živých plotů i jak o solitér.

Jaké jsou keře do stínu?

Keře do stínu 1 Hlohyně šarlatová (Pyracantha coccinea). Krásný neopadavý keř, který bude vaši zahradu zdobit celý rok. Hodí se zejména... 2 Zimostráz (Buxus sempervirens). Jde asi o jednu z nejčastěji využívaných stálezelených rostlin v našich zahradách, neboť... 3 Pěnišník (Rhododendron). Rhododendrony zcela jistě patří mezi ty nejoblíbenější okrasné keře na našich zahradách... More ...

Jaký je nejlepší keř na zahradu?

Velmi krásný neopadavý keř, který zahradu zdobí celý rok. Zjara kvete bíle a na podzim má oranžové až červené plody. Ty pak na větvích mohou zůstat, dokud je nespořádají opeřenci. Má ráda polostín a na půdu není vůbec náročná, jen nemá ráda příliš kyselou.

Jak je stálezelený keř krásná?

Jako stálezelený keř je krásná po celý rok. Na jaře kvete bíle a pak se objevují černé plody. Ty jsou pro nás jedovaté, ale ptáci si je rádi sezobnou. A v zimě je keř krásný i jen ojíněný. Je jí dobře na polostinném stanovišti, kde je kyselá půda. V zimě ji v bezmrazých dnech raději zalévejte. Vysazuje se v březnu.

Související příspěvky: