Jak pěstovat bambus v bytě?

Obsah

Jak pěstovat bambus v bytě?

Jak pěstovat bambus v bytě?

V bytě lze bambus pěstovat dvěma způsoby. V květinářství často prodávají stonek bambusu jako ozdobu do řezaných kytic. To je asi nejlevnější způsob, jak se k této rostlině dostat. Pěstování ve vodě je nejsnazší. Stonek bambusu dáme do vázy s vodou, kterou měníme každé dva týdny.

Kde se pěstují bambusy?

První zmínky o pěstování bambusů se dochovaly na svitcích z Číny z doby 2000 let př. n. l. Odtud pak byly mnohem později importovány do Japonska. První bambusy se objevily v Evropě až v 18. století, kdy byly sazenice dovezeny spolu s kořením. Pro dobrý růst potřebují bambusy dostatek světla a tepla.

Proč je bambus nejobdivovanější rostlinou?

Ve své domovině, staré Číně, je bambus nejobdivovanější rostlinou vzdělanců, protože ztělesňuje kultivovanost ducha i zevnějšku. Je symbolem vznešenosti, oddanosti, ušlechtilosti a dokonalosti muže. Obdivována je linie kmene, jeho ohyb ve větru, jemnost a struktura listoví.

Jaké jsou druhy bambusů?

Bambusy se podle růstu dělí v podstatě na dvě základní typové skupiny. První jsou rostliny, které vyrůstají v trsech, druhé jsou výběžkaté. Především trsnaté druhy bambusů, které obrůstají listy již od země, nepotřebují kořenové zábrany proti nekontrolovanému rozrůstání.

Související příspěvky: