Může se jednat o srdeční infarkt?

Obsah

Může se jednat o srdeční infarkt?

Může se jednat o srdeční infarkt?

Může se jednat o příznaky srdečního infarktu. Pokud nejste v menopauze nebo jste právě necvičila, mohly by vám studený pot nebo náhlá dušnost signalizovat srdeční infarkt. Během infarktu váš nervový systém aktivuje reakci „bojuj, nebo uteč!“, která vás uvede do režimu přežití, a může tak vést k pocení.

Co se děje při srdečnímu infarktu?

Bolest při srdečním infarktu je také často charakterizována jako vystřelující, a to směrem k levé paži. Avšak na rozdíl od mužů ženy cítí často bolest na levé straně spodní čelisti. Bolest trvá déle než pár minut nebo ustupuje a postupně se vrací. Pozor, vejce nezvyšují cholesterol, zato mají 5 úžasných benefitů pro vaše zdraví!

Co je infarkt?

Infarkt, latinsky infarctus, česky též záhať, je místní odumření tkáně způsobené zástavou či poklesem přívodu okysličené krve.

Jaké jsou ložiska infarktu?

Podle makroskopického vzhledu ložiska infarktu jsou rozlišovány tři druhy: 1 infarkt bílý – ložisko koagulační nekrózy bez většího krvácení, odumřelá tkáň je suchá, tuhá, zakalená a zbarvená do žluta; 2 infarkt červený – ložisko hemoragické nekrózy, kapiláry jsou výrazně roztažené, s krvácením do nekrotické tkáně; 3 infarkt smíšený – uvnitř ložiska je koagulační nekróza s výrazně překrvenými cévami na okrajích infarktu.

Související příspěvky: