Co je mentální retardace?

Obsah

Co je mentální retardace?

Co je mentální retardace?

Mentální retardace Mentální retardace Klasifikace Klasifikace MKN-10 F70 F71 F72 F73 F78 F79 MeSH D008607 Některá data mohou pocházet z datové pol ... Některá data mohou pocházet z datové pol ...

Jak se domluvit s těžkou mentální retardací?

S lidmi s těžkou mentální retardací se lze běžnou řečí domluvit jenom stěží. Spíše v ojedinělých případech jsou schopni ještě srozumitelně komunikovat pomocí několika jednotlivých slov, častěji se ale snaží dorozumět neartikulovanými zvuky, dotyky, gestikulací, ukazováním na předměty apod.

Proč jsou lidé s hlubokou mentální retardací?

U jedinců s hlubokou mentální retardací je základním problémem už samo setkání s druhými lidmi. Vzhledem k velmi závažnému postižení mozku bývají tito lidé často imobilní a zcela závislí na pomoci pečovatelů.

Co jsou potíže lehce mentálně retardovaných jedinců?

Obecně jsou behaviorální, emocionální a sociální potíže lehce mentálně retardovaných jedinců a z toho plynoucí potřeba podpory bližší těm, které mají jedinci s normální inteligencí, než specifickým problémům středně a těžce mentálně retardovaných osob. S osobami s lehkým mentálním postižením se obvykle dorozumíme bez větších problémů běžnou řečí.

Související příspěvky: