Jak správně krmení koně?

Obsah

Jak správně krmení koně?

Jak správně krmení koně?

Důležitým faktorem je správný způsob krmení koně a proto bychom měli dodržovat tyto zásady: 1 krmte koně častěji, ale v menších dávkách 2 krmivo podávejte nejlépe každý den ve stejnou hodinu 3 dodržujte pořadí podávání jednotlivých dávek 4 krmte koně pouze kvalitním a nezávadným krmivem 5 svému koni zajistěte dostatečné množství objemového krmiva 6 NÁHLÝ PŘECHOD NA NOVÉ KRMIVO MŮŽ... More ...

Jaké je krmivo pro koně?

Krmení koní je nejdůležitější částí péče. Složení a množství krmiva je dáno hlavně pracovním zatížením koně, tělesnou stavbou a plemenem. Záleží také na kondici koně a jeho krmitelnosti (schopnosti využívat živiny). Pro odpovídající krmnou dávku pro vašeho koně se používají krmivářské tabulky.

Jaká je dávka krmiva pro koně?

průměrná dávka: kolem 2.5 - 5 kg denně (záleží na intenzitě využívání koně, jeho velikosti, pohlaví atd.) jsou drobné tabletky sušeného krmiva.

Jaké je krmivo pro koni chované ve stáji?

1. Krmte méně a častěji 2. Koni chovaném ve stáji poskytněte denně pastvu nebo alespoň výběh 3. Zajistěte koni dostatečné množství objemného krmiva (např. seno) 4. Krmte každý den ve stejnou dobu 5. Přechod na jiný druh krmiva provádějte postupně 6. Krmte pouze dobrá a čistá krmiva 7.

Související příspěvky: