Jak se zbavit kaktusu?

Obsah

Jak se zbavit kaktusu?

Jak se zbavit kaktusu?

Nemoc vzniká nejčastěji kvůli vysoké vlhkosti substrátu. Zachránit kaktus je možné pouze v rané v fázi onemocnění. První pomocí je důkladné odstranění infikované tkáně a ošetření řezných ran dřevěným uhlím. Zároveň je vhodné aplikovat fungicidní postřiky, zasadit kaktus do vhodného substrátu a omezit zálivku.

Jak dlouho zaléváme kaktus?

Substrát provlhčíme, necháme odtéct vodu, kterou vylijeme z podmisky a zase týden nezaléváme. Voda by měla být odstátá a nejlépe měkká. Ve vegetačním období kaktus zaléváme jednou týdně. Substrát: Nejvíce vyhovuje kaktusům minerální drť, ostrý písek či škvára smíchaná s kvalitní zahradní zeminou.

Jak probíhá rozmnožování kaktusů?

Rozmnožování kaktusů. Kaktusy lze rozmnožovat vegetativně a generativně, tedy výsevem. S výsevem začínáme v březnu a v dubnu. obrázek z archivu ireceptar.cz Autor: Archiv ireceptar.cz. Přímé slunce může semena či sazeničky zničit. Rostlinám ho můžeme dopřát až po roce či dvou letech.

Proč kaktus zaléváme jednou týdně?

Lépe jednou důkladně než často a mírně. Substrát provlhčíme, necháme odtéct vodu, kterou vylijeme z podmisky a zase týden nezaléváme. Voda by měla být odstátá a nejlépe měkká. Ve vegetačním období kaktus zaléváme jednou týdně.

Související příspěvky: