Co je nejpodstatnějším faktem u mobilních telefonů?

Obsah

Co je nejpodstatnějším faktem u mobilních telefonů?

Co je nejpodstatnějším faktem u mobilních telefonů?

Nejpodstatnějším faktem u mobilních telefonů a jejich vykrývacích vysílačů je, že emitují mikrovlnné záření; právě tak, jako wifi (bezdrátový internet), bezdrátově propojené počítače, bezdrátové (přenosné) telefony a jejich základny připojené k telefonní síti a všechny další bezdrátové přístroje.

Kdo je výrobce mobilních telefonů?

Mobilní telefony poskytují kromě spojení s telefonní sítí také další telekomunikačních služby jako např. SMS, MMS a připojení na Internet. Mezi producenty mobilních telefonů patří: Apple, Huawei, Samsung, Sony, Xiaomi, Lenovo, Motorola, Blackberry, HTC, LG, Nokia, Alcatel a další.

Co je mobilní telefon?

Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické mobilní zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory. Díky použití rádiových vln není vázán na místo, kde končí telefonní přípojka, jako je tomu u pevného telefonu.

Kdo byl první mobilní telefon Motorola?

První mobilní telefon sestavila společnost Motorola. Byl představen 21. září 1983 pod názvem Motorola DynaTAC 8000x. Mobilní telefonie přinesla možnost používání textových a multimediálních zpráv, které mohou obsahovat fotografie, MP3 apod.

Související příspěvky: