Jaké jsou účinky biologické léčby?

Obsah

Jaké jsou účinky biologické léčby?

Jaké jsou účinky biologické léčby?

Nežádoucí účinky biologické léčby jsou naštěstí většinou krátkodobé a odezní po ukončení léčby. Dlouhodobé nežádoucí účinky biologické léčby zatím nejsou dostatečně prozkoumané, protože se jedná o poměrně nový způsob léčby a ještě nemáme k dispozici dostatek informací z probíhajících studií.

Co je biologický materiál?

Biologický materiál je takový materiál, který pochází z organismu člověka. Mezi tento materiál lze zařadit krev, moč, stolici, mozkomíšní mok, výpotky, obsah žaludku atd. Používá se ke stanovení diagnózy, včasnému a úspěšnému léčení každého člověka.

Co je biologická léčba?

Biologická léčba je nový, moderní způsob léčby řady různých onemocnění, včetně nádorových, autoimunitních či zánětlivých chorob, která využívá přirozenou sílu lidské imunity.

Jak funguje Biologická léčba nádorových onemocnění?

U nádorových onemocnění biologická léčba funguje buď tak, že cílí na specifické molekuly na nádorových buňkách a tyto buňky pak zničí nebo působí na bílkoviny, které umožňují či usnadňují růst nádorových buněk a tyto bílkoviny blokují, což vede ke zpomalení nebo zastavení růstu nádorů. Biologická léčba je dostupná v různých lékových formách.

Související příspěvky: