Proč se kokosový olej používá na vlasy?

Obsah

Proč se kokosový olej používá na vlasy?

Proč se kokosový olej používá na vlasy?

Kokosový olej proniká hluboko do vlasových folikulů a udržuje vlasy přirozeně "vlhké" po dobu až několika hodin. Kokosový olej totiž příliš nevysychá ani se neodpařuje. Vitamín E, který je v kokosovém oleji obsažený, navíc vlasům pomáhá udržovat vlhkost a dodávám jim zdravý vzhled a jemnost.

Jak aplikovat kokosový olej na vlasy?

Pokud můžete, doporučujeme aplikovat kokosový olej na vlasy večer a nechat ho působit přes noc. To přináší nejlepší výsledky. Na trhu existují také přírodní kondicionéry s obsahem kokosového oleje a dalšími rostlinnými výtažky, které vašim vlasům dodají zářivý lesk a zdravý vzhled.

Kde se kokosový olej používá?

V zemích Perského zálivu a na pobřeží Arabského či Rudého moře se kokosový olej používá jako jedlý olej či jako součást řady přírodních léčivých prostředků již odpradávna. A podle statistik roste spotřeba kokosového oleje všude na světě, zejména v USA a Evropě ( 1, 2 ).

Proč kokosový olej podporuje růst vlasů?

Kokosový olej podporuje růst vlasů: o tom, že kokosový olej obsahuje vitamíny E a K, železo a mastné kyseliny (včetně kyseliny laurové a kaprinové) jsme psali výše. Všechny tyto látky jsou důležité pro zdraví růst vlasů. S pomocí kokosového oleje můžete zmírnit vypadávání vlasů, alespoň ve většině případů.

Související příspěvky: