Kdy je oranžová kontrolka?

Obsah

Kdy je oranžová kontrolka?

Kdy je oranžová kontrolka?

Příkladem je nízká hladina směsi v nádobce ostřikovačů, oleje nebo paliva, dále třeba menší tlak v pneumatikách nebo velké opotřebení brzdových destiček. Oranžová kontrolka svítí také u žhavení před startem. Kdy je oranžová problém, se dočtete v popisu jednotlivých kontrolek níže.

Jak se rozsvítí kontrolka zeleně?

Rozsvíti-li se jakákoliv kontrolka zeleně, nic se neděje - zelená barva má pouze informativní charakter. Kontrolka se rozsvicuje jen proto, aby indikovala nějakou provozní informaci. Lze bez problému pokračovat v jízdě. Příkladem je informace o tom, jestli máte zapnuty obrysová nebo potkávací světla.

Jaké jsou kontrolky na palubní desce?

Kontrolky na palubní desce informují řidiče o aktuálním stavu vozidla. Jakmile se objeví problém, který zachytí některé z čidel vozu, kontrolka se rozsvítí. Kontrolky znázorňují problémy jednoduchými obrázky, aby byly platné a pochopitelné na mezinárodní úrovni, bez nutnosti znát jazyk výrobce auta.

Co znamenají kontrolky v autě?

Kontrolky v autě - co znamenají? Přehled 24 nejběžnějších kontrolek ve vozidle Kontrolky na palubní desce informují řidiče o aktuálním stavu vozidla. Jakmile se objeví problém, který zachytí některé z čidel vozu, kontrolka se rozsvítí.

Související příspěvky: