Kdo je králík Austrálie?

Obsah

Kdo je králík Austrálie?

Kdo je králík Austrálie?

Austrálie má ušatý problém – jsou jím divocí králíci, kteří sem byli před několika lety dovezeni Evropany a nekontrolovatelně se rozmnožili. Rozlehlá a rozmanitá krajina Austrálie králíkům umožňuje se divoce a nekontrolovatelně množit, dokud se nestanou hrozbou pro všechno živé.

Králíci se dostali do Austrálie v roce 1788?

Králíci se do Austrálie dostali v roce 1788 s první kolonizační flotilou. V trestanecké kolonii v Novém Jižním Walesu je chovali pro jídlo. Prostředí nejmenšího kontinentu ale králíkům svědčilo natolik, že se rozmnožili do astronomických počtů.

Kde se nachází severní část Austrálie?

Severní část Austrálie se nachází v subtropickém pásmu, a tak se zde střídá období sucha a období dešťů. Jižní část Austrálie leží již v mírném pásmu, a tak zde panují klasická čtyři letní období.Nejideálnější je pro návštěvu jižní části australské léto. Během tohoto období však ve zbytku Austrálie panují vysoké teploty.

Kde se nachází průmysl v Austrálii?

Průmysl je v Austrálii velmi nerovnoměrně rozložen a koncentrován zejména na jihovýchodě. Nejprůmyslovějšími státy jsou Nový Jižní Wales a Viktorie. Středisky se stala především velká města a města vznikající v místech těžby či vývozní přístavy. Viz strana 30, školní atlas Austrálie, Kol. 2007.

Související příspěvky: