Jaká je hodnota krevního tlaku dospělého člověka?

Obsah

Jaká je hodnota krevního tlaku dospělého člověka?

Jaká je hodnota krevního tlaku dospělého člověka?

Zdravou hodnotou krevního tlaku pro dospělého člověka je 120/80 mmHg. Nízký krevní tlak (hypotenze) je pak pod 100/60 mmHg u žen a pod 100/70 mmHg u mužů. Za naopak vysoký krevní tlak (hypertenzi) se považují hodnoty od 130/90 mmHg. U kojenců se optimální hodnota krevního tlaku pohybuje kolem 80/45 mmHg, u větších dětí zhruba kolem 110/70 mmHg.

Co vám pomohou snížit krevní tlak?

Mezi nejvýznamnější zdroje draslíku, které vám pomohou snížit vysoký krevní tlak, patří kromě brambor především banány, sladké brambory neboli batáty, rajčata, pomerančová šťáva, fazole, hrášek, žlutý a červený meloun a sušené ovoce, jako jsou křížaly a rozinky.

Jak snížit krevní tlak?

13 způsobů, jak přirozeně snížit krevní tlak 1 Choďte na intenzivní procházky. Jak zjistila výše zmíněná harvardská studie, pacienti s hypertenzí, kteří začali... 2 Dýchejte zhluboka. Pomalé dýchání a meditační cvičení, jako je qi gong, jóga nebo taj či snižují hladinu stresových... 3 Jezte brambory. Ovoce a zelenina bohaté na draslík jsou důležitou součástí všech... More ...

Může pomoci pravidelné pití vody?

Ke zlepšení kvality pleti může pomoci pravidelné pití vody. Některé výzkumy dokonce zjistily souvislost mezi nízkým příjmem tekutin a předčasným stárnutím. Doktor Navarro podotkl, že hydratace organismu může některým lidem pomoci vyčistit pleť a vypadat mladší.

Související příspěvky: