Jaké jsou rozdělení dopravy k životnímu prostředí?

Obsah

Jaké jsou rozdělení dopravy k životnímu prostředí?

Jaké jsou rozdělení dopravy k životnímu prostředí?

Rozdělení dopravy dle šetrnosti k životnímu prostředí: 1 Pěší doprava 2 Cyklistická doprava 3 Potrubní doprava 4 Vodní doprava 5 Železniční doprava 6 Silniční doprava 7 Letecká doprava More ...

Jaká je doprava šetrná k životnímu prostředí?

Rozdělení dopravy dle šetrnosti k životnímu prostředí: Nejvíce šetrná k životnímu prostředí je doprava pěší. Jedná se o nejstarší dopravu vůbec a bude provázet člověka patrně po celou dobu jeho existence.

Proč je doprava nejrozsáhlejší?

Doprava představuje jednu z nejrozsáhlejších sfér ekonomiky, která se v budoucnu bude dále rozšiřovat. To sebou ovšem přináší i negativní stránky jako jsou poškozování životního prostředí, zabírání prostoru v krajině a snížená bezpečnost lidí a volně žijících zvířat. Rozdělení dopravy dle šetrnosti k životnímu prostředí:

Proč je letecká doprava rozšířená?

Letecká doprava je nejmladším a nejméně rozšířeným druhem dopravy. Z toho důvodu by se o ní dalo mluvit jako o zvláštním druhu dopravy ve spojení s jejím dopadem na životní prostředí. Jelikož se podílí na celkové přepravní kapacitě zanedbatelným číslem, jeví se i její negativní dopady na životní prostředí jako minimální.

Související příspěvky: