Proč jsou steroidy mastné?

Obsah

Proč jsou steroidy mastné?

Proč jsou steroidy mastné?

Steroidy totiž způsobují značnou produkci mazu, proto je pleť tolik mastná a dochází k ucpání pórů a vzniku akné či trudovosti.

Kdo má v úmyslu užívat steroidy?

Každého, kdo má v úmyslu steroidy užívat či je již užívá zajímá, kolik hmoty ztratí po jejich vysazení. Zde konečně narážíme na titulek tohoto článku – přifouknutí. Pokud totiž vysadíte steroidy, tak opravdu dojde k výraznému poklesu svalové hmoty a síly, protože tělo odmítá zpracovávat dost živin, z nichž se svaly obnovují i nově tvoří.

Které jsou steroidy?

Mezi steroidy patří pohlavní a korové hormony obratlovců, svlékací hormony bezobratlých, žlučové kyseliny, kardiotonické glykosidy, steroidní saponiny, steroidní alkaloidy, fytohormony, fytoatraktanty nebo fytorepelenty. Nejdůležitějším živočišným steroidem je cholesterol. Od něho se odvozuje celá řada dalších, biologicky účinných sloučenin.

Co se týče hormonů obratlovců?

Záleží ovšem na modifikacích tohoto skeletu funkčními skupinami a také na konformaci. Mezi steroidy patří pohlavní a korové hormony obratlovců, svlékací hormony bezobratlých, žlučové kyseliny, kardiotonické glykosidy, steroidní saponiny, steroidní alkaloidy, fytohormony, fytoatraktanty nebo fytorepelenty.

Související příspěvky: