Kde žije největší Žába na světě?

Obsah

Kde žije největší Žába na světě?

Kde žije největší Žába na světě?

Největší žába na světě, stejně jako mnoho jiných exotických zvířat, pochází z Afriky. Spíše žije ve své západní části, v tropech Kamerunu a Rovníkové Guineji. Goliáš žije výhradně na březích a pod baldachýnem říčních vodopádů.

Jsou to nejjedovatější žáby světa?

Nejjedovatější žáby světa Vypadají jako malé drahokamy. Ale skrývají velké nebezpečí. Není žádná náhoda, že právě ta nejkrásnější a nejbarevnější zvířata patří současně k těm zcela nejjedovatějším. Je to jednoduchý přírodní zákon: přírodní marketing.

Kdo je největším druhem žab?

Mezi druhy žab je velký velikostní rozdíl. Nejmenší žábou je 1 cm dlouhá Brachycephalus didactylus z Brazílie a naopak největším druhem je 40 cm dlouhý veleskokan goliáší (conraua goliath) z Kamerunu. Ještě větší byla pravěká žába rodu Beelzebufo, žijící v době před 70 miliony let na Madagaskaru.

Jak je žába jedovatá?

U žab to platí prakticky vždy: Jakmile je žába barevná, je jedovatá. A tyhle jsou z nich jedovaté nejvíc: Pralesnička strašná je největší z druhů šípových žab a může v dospělosti dorůst až 55 mm, přičemž samice jsou typicky větší než samci.

Související příspěvky: