Jak nastavit velikost rámu?

Obsah

Jak nastavit velikost rámu?

Jak nastavit velikost rámu?

Jak zvolit správnou velikost rámu? Velikostí (výškou) rámu se rozumí vzdálenost mezi středovou osou a koncem sedlové trubky rámu. Velikost se udává zpravidla v palcích (1 palec = 2,54 cm). Velikosti rámů se mohou nepatrně odlišovat dle značky kola nebo konstrukce rámů.

Velikost rámu odpovídá výšce rámu?

Velikost S odpovídá výšce rámu 16 palců Velikost M odpovídá výšce rámu 18 palců Velikost L odpovídá výšce rámu 20 palců Velikost XL odpovídá výšce rámu 22 palců. Určení velikosti rámu podle délky dolních končetin . Velikost rámu je dána délkou sedlové trubky, od níž se odvozují ostatní rozměry rámu.

Jaká je velikost rámu horského kola?

Velikost rámu je dána délkou sedlové trubky, od níž se odvozují ostatní rozměry rámu. Tato velikost se označuje jako "střed-střed". Všeobecné doporučení je, že velikost rámu horského kola se volí tak, aby cyklista stojící obkročmo nad kolem měl horní (vodorovnou) rámovou trubku asi 5 cm od rozkroku.

Jaké jsou trubky rámu?

Pro správné určení velikosti kola je dobré také přihlédnout k výšce horní rámové trubky. V neposlední řadě je třeba upozornit na to, že správná velikost kola není odvislá jen od samotné výšky rámu, ale také od celkové geometrie kola. Tedy jak dlouhé jsou i ostatní trubky rámu, pod jakými úhly jsou svařeny ...

Související příspěvky: