Jaký je frekvenční rozsah televizoru?

Obsah

Jaký je frekvenční rozsah televizoru?

Jaký je frekvenční rozsah televizoru?

V Evropě je běžným standardem 50Hz u nižších a středních tříd televizorů (V USA je historicky 60Hz z důvodu odlišné frekvence sítě střídavého napětí). U vyšších řad současných TV je to pak 100Hz (120Hz v USA), případně i 200Hz (240Hz v USA). Avšak pozor, zde se bavíme o tzv. „nativní“ obnovovací frekvenci panelu.

Jaká je obnovovací frekvence panelu?

U vyšších řad současných TV je to pak 100Hz (120Hz v USA), případně i 200Hz (240Hz v USA). Avšak pozor, zde se bavíme o tzv. „nativní“ obnovovací frekvenci panelu. Tj. frekvenci, které je displej schopen fyzicky (chcete-li, hardwarově) dosáhnout.

Co je obnovovací frekvence?

Pojmy jako jsou úhlopříčka obrazovky, rozlišení, podpora 3D, spotřeba, počet HDMI a USB portů apod. jistě většina z nás zvládne otipovat pro své potřeby správně. Co ale třeba taková obnovovací frekvence?

Jaká je frekvence obnovovacího obrazu?

Odpověď je jednoduchá, protože zkrátka a dobře 100 je více než 50. U LCD panelů se změna z jednoho statického obrazu v jiný děje plynulou změnou barevnosti jednotlivých pixelů. To, kolikrát za sekundu se tak stane, určuje právě obnovovací frekvence.

Související příspěvky: