Proč Syrová zelenina a ovoce obsahují enzymy?

Obsah

Proč Syrová zelenina a ovoce obsahují enzymy?

Proč Syrová zelenina a ovoce obsahují enzymy?

Syrová zelenina a ovoce obsahují enzymy a více živin V čerstvých šťávách jsou enzymy, které napomáhají při trávení. Odstraňují plynné prostředí, které může vést ke kvašení, přemnožení bakterií a nerovnováze ve střevech. Oproti tomu tepelnou úpravou zeleniny se enzymy ničí, stejně tak se znehodnocuje nutriční hodnota zeleniny.

Co jsou nejzdravější druhy zeleniny?

Nejzdravější druhy zeleniny 1 Brokolice. Obsahuje vitamíny A, B a C, dále pak vápník, draslík a fosfor. Je bohatá na vlákninu a působí jako... 2 Špenát. Obsahuje mnoho cenných živin, fytohormony důležité pro vývoj svalů a známé železo. Dále jsou v něm zastoupeny... 3 Cuketa. Velmi dietní, zdravá a oblíbená zelenina. Obsahuje vitamíny A, C a E a je známá širokou škálou možností... More ...

Proč konzumace ovoce a zeleniny v syrovém stavu?

Konzumace ovoce a zeleniny v syrovém stavu nám dává velké množství pro tělo nezbytných vitaminů, minerálních látek, enzymů a vlákniny. Do několika sklenic čerstvého džusu je možné vtěsnat maximální množství živin z takového množství ovoce a zeleniny, které není možné během jednoho dne sníst.

Související příspěvky: