Jak připravit čaj Z kurkumy?

Obsah

Jak připravit čaj Z kurkumy?

Jak připravit čaj Z kurkumy?

Recept na čaj z kurkumy 1 Uvařte 0,5 litru vody 2 Přidejte jednu vrchovatou čajovou lžičku kurkumy. Nechte 10 minut odstát, přelijte přes plátno 3 Pro dochucení přidejte med, skořici, případně šťávu z pomeranče nebo citrónu a špetku pepře More ...

Jak pěstovat kurkuma doma?

Pěstování doma. Kurkuma vyžaduje světlé teplé stanoviště s vyšší vzdušnou vlhkostí. Upřednostňuje písčitohlinitou zeminu s drenážní vrstvou na dně květináče. Střídá vegetační období s obdobím klidu. V době růstu a květu vyžaduje bohaté zavlažování a každé dva týdny přihnojit.

Kde se koření kurkuma získává?

7 FOTOGRAFIÍ zobrazit galerii. Koření kurkuma se získává z oddenků rostliny zvané kurkumovník dlouhý ( Curcuma longa ), pocházející z jihovýchodní Asie. Jeho pěstování je nejvíce rozšířeno v Číně, na ostrově Jáva, na Tchaj-wanu a Filipínách.

Jak se kurkuma uplatňuje v léčitelství?

Kurkuma se uplatňuje také v lidovém léčitelství. Má protirakovinné účinky, posiluje organizmus i tvorbu žluči, příznivě působí při žaludečních a ledvinových problémech, snižuje množství cholesterolu v krvi. Stejně jako zázvor ji lze nastrouhat do čaje s medem a léčit tak nachlazení.

Související příspěvky: