Jak zvýšit vylučování oxalátu vinu?

Obsah

Jak zvýšit vylučování oxalátu vinu?

Jak zvýšit vylučování oxalátu vinu?

Ve většině případů je zvýšení vylučování oxalátu vinu na nadměrné konzumaci potravin, které obsahují kyselinu šťavelovou a sloučeniny (šťovík, špenát, rajčata, řepa, chřest, citrusů atd). Nebo vázat oxaláty v moči dospělému s pyelonefritidou, diabetem, Crohnovou chorobou nebo otravou ethylenglykolem.

Co jsou oxaláty v moči?

Oxaláty v moči jsou oxalát vápenatý nebo amonný, tj. Soli organické kyseliny šťavelové patřící do třídy dikarboxylových kyselin. Tyto soli jsou přítomny mezi více než jednou a půlsto chemickými látkami, které tvoří složení moči.

Co se týče oxalátů?

Kromě oxalátů obsahuje močovina močovinu, sodnou sůl kyseliny močové. K tomu dochází nejčastěji na pozadí zvýšená kyselost moči používané při zvýšených bílkovin potravin a potravin, které obsahují vysoké množství purinů (Young maso, játra a další vedlejší produkty, pivní kvasnice, cep, kakaa a čokolády).

Co může být spojeno s oxaláty v moči kojence?

Oxaláty v moči kojence může být spojena s patologií, jako jsou poruchy v absorpce (vstřebávání) v tenkém střevě, poruchy absorpce žlučových kyselin z trávicího traktu, vrozené krátké tenkého střeva, nebo jeho částečným neprůchodností.

Související příspěvky: