Jaké jsou typy dřezů nerezových?

Obsah

Jaké jsou typy dřezů nerezových?

Jaké jsou typy dřezů nerezových?

U nerezových dřezů rozlišujeme dva typy výpustí – širokou a klasickou úzkou (na plastový špunt). Dražší dřezy jsou většinou vybaveny širší výpustí, protože ta je kompatibilní s dalším příslušenstvím, jako je například drtič odpadu. Nerezové dřezy jsou stejně jako ostatní druhy dřezů k dostání v nejrůznějších tvarech.

Jak vybrat kvalitní nerezový dřez?

Jak vybrat kvalitní nerezový dřez? Dřez je důležitou a neodmyslitelnou součástí každé kuchyně, neslouží pouze k umývání nádobí, ale používáme jej také při přípravě nejrůznějších pokrmů. Poslední dobou se z nepostradatelné součásti kuchyňské linky stává výrazný designový doplněk.

Co se týče nerezového dřezu?

Nezapomínejte na to, že dřez by měl být vyroben z takového materiálu, který přežije každodenní užívání. Z toho důvodu je dobré se při výběru nerezového dřezu přesvědčit, že má dostatečnou tloušťku plechu.

Jak se setkat s nerezovými dřezy?

U nerezových dřezů se setkáte s více povrchovými úpravami. Nejžádanější je však klasické matné provedení, protože je nenáročné na údržbu a matný dojem dokáže skrýt případné škrábance a nedostatky, které vzniknou užíváním. V nabídce firem se můžete setkat také s tzv. tkanou strukturou, kartáčovaným povrchem nebo se dřezy v leštěném provedení.

Související příspěvky: