Jaké jsou zásahy zdravotnického vrtulníku?

Obsah

Jaké jsou zásahy zdravotnického vrtulníku?

Jaké jsou zásahy zdravotnického vrtulníku?

„Nejčastěji však vrtulník zasahuje u dopravních nehod, ale také u náhlých onemocnění, například krvácení do mozku nebo infarktu myokardu," pokračuje Odstrčil. Například pražská záchranka eviduje zhruba 500 zásahů zdravotnického vrtulníku ročně.

Kdo vlastní záchranářský vrtulník?

Středočeský kraj vlastním záchranářským vrtulníkem nedisponuje, ale využívá služby svých sousedů Mladoboleslavsko a severní okresy tak obsluhuje Letecká záchranná služba Liberec, jižní část kraje Letecká záchranná služba Praha. V hlavním městě, kde vrtul- níky zachraňují životy nejdéle, s nimi pacienti létají už od roku 1987.

Kde vrtulníky létají nejdéle?

V hlavním městě, kde vrtul- níky zachraňují životy nejdéle, s nimi pacienti létají už od roku 1987. Liberec se připojil později v rámci budování systému letecké záchranné služby tehdejšího Československa. Bylo to v roce 1992.

Kdy je vrtulník schopen dostat se do vzduchu?

Vrtulník je schopen dostat se v extrémním případě do vzduchu pouhou minutu po přijetí výzvy, běžně to jsou minuty dvě až tři. Během několika málo okamžiků zdravotníci převezmou výbavu, pilot nastartuje motory, posádka se připoutá a stroj už rychlostí kolem 240 kilometrů v hodině míří tam, kde je potřeba.

Související příspěvky: