Kde najdeme meruňkový olej?

Obsah

Kde najdeme meruňkový olej?

Kde najdeme meruňkový olej?

Najdeme v něm velmi vysoký obsah nenasycených esenciálních kyselin, hlavně kyseliny olejové a linoleové, vitaminu E i vitaminu A. Meruňkový olej je lehoulinký, dokonale se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Velmi dobře proniká pokožkou, zvláčňuje ji, regeneruje a dodává jí potřebné látky.

Kde se používají nosné oleje?

Nosné oleje se hojně používají v aromaterapii, při výrobě domácí kosmetiky, ale často jsou i skvělým pomocníkem v kuchyni. Mají mnoho skvělých vlastností, účinků a druhů využití. Je ale dobré si uvědomit, že ty se mohou lišit v závislosti na metodě jejich výroby a získání.

Proč se oleje získávají mechanickou cestou?

Oleje se získávají mechanickou cestou, bez použití jakýchkoli chemikálií a rozpouštědel. Takový olej je tedy nejčistší a nejcennější. Tahle metoda ale není vhodná pro výrobu všech nosných a rostlinných olejů. Expeller Pressed – Na některých olejích můžete najít, že se jedná o expeller pressed olej.

Co je rafinovaný olej?

Rafinovaný olej – Rafinace je proces, při kterém se určitá surovina očistí a zbaví se cizích příměsí. Rafinovaný olej je olej, při jehož výrobě se surovina nejprve zahřála, pak mechanicky lisovala a aby se oleje získalo co největší množství, použila se rozpouštědla.

Související příspěvky: