Co je důležitá složka cementu?

Obsah

Co je důležitá složka cementu?

Co je důležitá složka cementu?

CEMENT - důležitá složka betonových směsí! 1 Historie cementu. První použití cementu bylo zaznamenáno již v době starověkého Říma, kdy se používal pucolánový popel,... 2 Jak se vyrábí portlandský cement. Výroba portlandského cementu je energeticky složitý proces, který bývá plně pod... 3 Cena cementu. V dnešní době se na ceně cementů podílí mnoho faktorů - od cen energií,... More ...

Jaké jsou základní skupiny cementů?

Obsah těchto složek definuje základní skupiny cementů, které se od sebe liší nejen vlastnostmi, ale také cenou. Nejčastější skupiny cementů tedy jsou: Portlandský směsný cement (označení CEM II, ze dvou třetin je tvořený portlandským slínkem, zbytek jiným materiálem, např. popílkem nebo vysokopecní struskou)

Jaké jsou vlastnosti cementu portlandského?

Specifické vlastnosti jsou potom označovány slovně, patří mezi ně např. rychleschnoucí cementy atd. Ze dvou nejběžnějších cementů, které jsou na našem trhu k dostání je levnější ten s označením CEM II – portlandský směsný cement vhodný k přípravě běžných betonů i malt.

Jaká je cena speciálních cementů?

U speciálních cementů, jako je např. již zmíněný rychleschnoucí cement, může cena růst výrazně výše, třeba ke 150 Kč za 5 Kg balení. V případě, že pro svůj projekt potřebujete beton ve větším množství, může být lepší volbou přímé objednání betonu v některé z betonárek ve vašem okolí.

Související příspěvky: