Které germánské kmeny setrvaly na území našeho státu?

Obsah

Které germánské kmeny setrvaly na území našeho státu?

Které germánské kmeny setrvaly na území našeho státu?

Mezi germánské kmeny, které pronikly na území našeho státu, patří Markomané. Ti se přesunuli z Pomoraví do Čech na konci starého letopočtu, setrvali tu až do konce 4. st. n. l. Někteří historici tvrdí, že vlastně nikdy neodešli, ale byli převzetí jinými přesídlenci. Markomané patřili k Svébům, skupině východoevropských Germánů.

Jak se objevují germánské kmeny na středověké Evropě?

Ve stejné době se na dějinné scéně Evropy objevují germánské kmeny, které nejdříve bojují proti Římu, aby později převzaly dědictví Římské říše a ve spojení s křesťanskou církvi daly vzniknout křesťanské středověké Evropě. Chceme-li hlouběji vniknout do povahy a mentality kteréhokoliv národa, pak je důležité seznámit se z jeho mytologií.

Kde jsou germánské kmeny na našem území?

Germánské kmeny na našem území. Kategorie: Roky válečné a revoluční. Germánské kmeny patřily mezi indoevropské skupiny kmenů, které sídlily v severní, západní a střední Evropě. Většinou používaly názvy svých kmenů a souhrnný název Germáni jen zřídka. Někteří jazykovědci se domnívají, že název je dokonce keltského původu.

Co se shoduje s germánskou mytologií?

Germánská mytologie se v hlavních rysech shoduje s mytologiemi jiných sousedních etnik jako jsou Řekové, Římané, Keltové či Slované. Odlišnosti jsou pouze v akcentech. V germánské mytologii je to téma zápasu sil ohně a chladu pravděpodobně plynoucí z drsných klimatických podmínek evropského severu obývaného Germány.

Související příspěvky: