Jak můžeme představit imunitní schopnost organismu?

Obsah

Jak můžeme představit imunitní schopnost organismu?

Jak můžeme představit imunitní schopnost organismu?

Imunitní schopnost organismu si můžeme představit jako takové vojsko. Každý oddíl vojska je reprezentován částí imunitního systému, který má za cíl zničit nepřítele v podobě cizorodé látky v organismu (viry, houby nebo bakterie) a zároveň likvidovat již nepotřebné buňky našeho organismu. Nazvěme to určitou formou recyklace.

Jak posílit imunitní systém?

7 TIPŮ, JAK POSÍLIT IMUNITNÍ SYSTÉM 1 Zdravá a pestrá strava. Vyhněte se nadměrné konzumaci jednoduchých (sladkých) cukrů, které negativně ovlivňují schopnost... 2 Doplnění vitamínů a minerálů. Užíváme je v případě, kdy příjem běžné stravy během dne nepokrývá příjem důležitých... 3 Probiotika. Tedy tělu prospěšné živé bakterie mléčného kvašení jako jsou laktobacily nebo... More ...

Jak se zbavit imunitního systému?

A je samozřejmé, že to co jíte, má velký vliv i na zdraví vašeho imunitního systému. Některé potraviny vám mohou pomoci snížit riziko vzniku onemocnění, zatímco jiné potraviny vám naopak umožní rychleji se uzdravit, když už onemocníte. V tomto článku najdete 10 potravin na posílení imunitního systému. Co si z článku odnést?

Jak udržovat zdravý imunitní systém?

Udržovat si zdravý a silný imunitní systém je velmi důležité, bez ohledu na roční období. A je samozřejmé, že to co jíte, má velký vliv i na zdraví vašeho imunitního systému. Některé potraviny vám mohou pomoci snížit riziko vzniku onemocnění, zatímco jiné potraviny vám naopak umožní rychleji se uzdravit, když už onemocníte.

Související příspěvky: