Proč jsou fazole zdravé?

Obsah

Proč jsou fazole zdravé?

Proč jsou fazole zdravé?

Fazole jsou totiž velmi zdravé. Stabilizují krevní cukr, pomáhají při vysokém tlaku, regulují trávení a obsahují mnoho tělu prospěšných bílkovin, takže například pro vegetariány a vegany tvoří základní zdroj životně důležitých látek. Fazole bychom měli především dlouho namáčet.

Jaké jsou zdravé recepty černé fazole?

Zdravé recepty černé fazole 1 Nuggets z černých fazolí. Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy. 2 Podzimní ječmen s dýní. Na podzim je krása vařit, všude plno barev, chutí a zeleniny. Stačí použít fantazii, kombinovat... 3 Domácí fazolový tempeh. Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je... More ...

Proč jsou fazole jedovaté?

Všechny fazole až na fazole Mungo a Adzuki jsou jedovaté. Jedovaté jsou i jejich lusky, klíčky a další části. To však neznamená, že bychom měli fazole ze svého jídelníčku vyloučit nebo se jich obávat. Důležité je, abychom věnovali pozornost jejich přípravě. Fazole jsou totiž velmi zdravé.

Jak odstranit Zralé syrové fazole?

Zralé syrové fazole (i lusky) jsou mírně jedovaté. Vařením se však jejich toxické látky zcela rozloží. Sušené fazole před kuchyňskou úpravou namočte nejméně na 12 hodin do studené vody. Potom je slijte a odkryté vařte mírným varem do měkka, třeba se snítkou saturejky, majoránkou nebo mořskou řasou (wakame či kombu).

Související příspěvky: