Jak se hodí ozdobné trávy do záhonů?

Obsah

Jak se hodí ozdobné trávy do záhonů?

Jak se hodí ozdobné trávy do záhonů?

Ozdobné trávy se hodí jak do smíšených záhonů, tak jako solitéry a samozřejmě k zahradním jezírkům. Jejich nároky jsou různé – což uvidíte i v následujícím přehledu, ale jedno mají společné: nejkrásnější budou na konci léta a na podzim, některé i dlouho do zimy, kdy kvetou a ostatní květy již odkvetly.

Jaké jsou houby v trávníku?

Houby v trávníku. Vlhké podzimní počasí podporuje v zahradě růst různých hub, tzv. prašivek. Tyto houby často vyrůstají na trávnících v kruzích, které pak mění barvu trávy. Houby mají krátkou životnost a zpravidla nepřežijí první zimní mrazy.

Jak odstranit houby na zahradě?

Tyto houby často vyrůstají na trávnících v kruzích, které pak mění barvu trávy. Houby mají krátkou životnost a zpravidla nepřežijí první zimní mrazy. Účinné prostředky, jak zabránit výskytu těchto hub na zahradě, neexistují. Je možné jen omezit jejich šíření tak, že je zlikvidujeme ještě dříve, než uvolní svoje spory.

Co jsou pozdní houby na zahradě?

Mezi pozdní houby, které se na zahradě mohou objevit na podzim i v zimě, patří též strmělka mlženka (Clitocybe nebularis). Její masité, bělavé a jemně matné klobouky jsou 7-15 cm velké, zprvu vyklenuté a později zvlněné. Krátký třeň je tlustý (1,5-4 cm), bělavé či nažloutlé lupeny jsou velmi husté.

Související příspěvky: