Co se týče rostlin na severním pólu?

Obsah

Co se týče rostlin na severním pólu?

Co se týče rostlin na severním pólu?

Zvířata a rostliny na severním pólu. I když jsou na severním pólu opravdu krušné podmínky pro život, žije zde několik druhů rostlin a živočichů. Severní pól obývá například polární vlk, polární liška, lední medvěd, tuleň nebo lachtan. Co se týče vodních živočichů, vyskytují se zde sasanky či neznámé druhy krevet.

Co se děje na severním pólu?

Některé zábavné fakty o severním a jižním pólu: 1 Na stanici Amundsen-Scott na jižním pólu se každoročně koná tradice. Po poslední letadle s jídlem odlétá, vědci... 2 Vták je polární tern každý rok dělá rekordní let z Arktidy do Antarktidy, létá více než 70 000 km. 3 Ostrov Kachekluben - malý ostrůvek na severu Grónska je považován za pozemek, který se nachází... More ...

Co je severní pól?

Severní pól. Severní pól je označení pro místo na Zemi, ve kterém zemská osa protíná zemský povrch. Při pohledu dolů z tohoto místa se rovněž Zeměkoule jeví tak, jako by se otáčela proti směru hodinových ručiček.

Kdy se severní pól směřuje ke Slunci?

Na severní polokouli v létě severní pól směřuje ke Slunci, v průběhu roku, jak se Země se pohybuje kolem Slunce, se severní pól postupně odvrací od Slunce až do zimních měsíců, zimního slunovratu, kdy je severní pól trvale odvrácen od Slunce. Podobný stav je na Jižním pólu, ale s šestiměsíčním časovým rozdílem.

Související příspěvky: