Kde je umístěno regulační zařízení kotelny?

Obsah

Kde je umístěno regulační zařízení kotelny?

Kde je umístěno regulační zařízení kotelny?

Do prostoru, ve kterém je umístěno regulační a měřicí zařízení kotelny, je možno umístit i jiné regulační a měřicí zařízení pro jiné odběrné zařízení. Regulační a měřicí zařízení kotelny může být nahrazeno regulační stanicí podle ČSN EN 12186 nebo regulačním zařízením podle ČSN EN 12279 a ČSN EN 334, případně ČSN 38 6462.

Co jsou kotelny II. kategorie?

b) kotelny II. kategorie– kotelny se součtem jmenovitých výkonů kotlů nad 0,5 MW do 3,5 MW včetně, c) kotelny I. kategorie– kotelny se součtem jmenovitých tepelných výkonů kotlů nad 3,5 MW.

Jak použít plynové kotelny na plynovod?

Využití v objektech o větším průtoku plynu a pro nerovnoměrné odběry. ( např. plynové kotelny,… Schéma hlavních částí měřícího zařízení regulační stanice 1- uzávěr se zemní soupravou, 2 – uzávěr, 3 – filtr, 4 – bezpečnostní rychlouzávěr, 5 – plynoměr, 6 – regulátor, 7 – pojistné zařízení Ilona Koubková Připojení plynové kotelny na STL plynovod 2

Co je nízkotlaká kotelna?

K tomuto účelu se definuje ”nízkotlaká kotelna”, tj. objekt nebo část objektu, ve kterém je umístěn alespoň jeden kotel: kapalinový s nejvyšší pracovní teplotou kapaliny, nepřevyšující bod varu při přetlaku 0,05 MPa.

Související příspěvky: