Kdo je Britské impérium?

Obsah

Kdo je Britské impérium?

Kdo je Britské impérium?

Britské impérium British Empire ← 1583 – ... ← 1583 – 1997 → vlajka Hymna: God Save the Queen/King (Bože, ch ... Hymna: God Save the Queen/King (Bože, ch ... Hymna: God Save the Queen/King (Bože, ch ... Motto: Dieu et mon droit (Bůh a mé právo ... Motto: Dieu et mon droit (Bůh a mé právo ... Motto: Dieu et mon droit (Bůh a mé právo ... geografie Území, která byla v historii p ... Území, která byla v historii pod větší č ... Území, která byla v historii pod větší č ... Území, která byla v historii pod větší č ... Území, která byla v historii pod větší č ... hlavní město: Londýn 10 more rows ...

Kdo je Spojené království Velké Británie a Severního Irska?

multimediální obsah na Commons. Spojené království Velké Británie a Severního Irska ( anglicky United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland ), standardně zkracované Velká Británie a označované také Spojené království nebo Británie, je ostrovní stát u severozápadního pobřeží kontinentální Evropy.

Kdo je ústředním členem země Velká Británie?

Velká Británie je ústředním členem Společenství národů, jež má 53 členských států a sdružuje bývalá britská dominia a kolonie, jako jsou Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Indie, Pákistán, Bangladéš, Malajsie, Singapur nebo Jamajka, z nichž 15 uznává britského monarchu za svou hlavu státu.

Související příspěvky: