Co je hmotnost planety Jupiter?

Obsah

Co je hmotnost planety Jupiter?

Co je hmotnost planety Jupiter?

Jupiter má hmotnost přibližně jedné tisíciny Slunce, což je přibližně dva a půl krát více než všechny ostatní planety sluneční soustavy dohromady. Planeta je pojmenována po římském bohu Jovovi (v 1. pádě Jupiter). Symbolem planety je stylizované znázornění božského blesku (v Unicode: ♃).

Proč se na Jupiteru objevují známky života?

Díky přítomnosti bouří, vody (byť v malém množství) a několika dalších látek se objevují teorie, že by se na Jupiteru mohly nacházet známky života. Podle teorie byl Jupiter dříve mnohem větší a těžší, planeta se tedy zřejmě zmenšuje, s čímž souvisí i teorie, které označují Jupiter jako "nepovedenou hvězdu".

Kde jsou časté bouře na Jupiteru?

Na planetě jsou časté bouře, na Jupiteru se nachází viditelná Velká rudá skvrna, což je její nejznámější a dlouhodobě stálá atmosférická bouře. Byla pozorována zřejmě už v roce 1665 (jistě v roce 1831) a je tak veliká, že by se do ní naše planeta Země vešla třikrát.

Jaká je dráha planety Jupiter?

Planeta Jupiter JUPITER v porovnání se Zemí Vzdálenost od slunce 778 mil. km 5x dál než Země Velikost (poloměr) 69 911 km 11x velikost Země Doba oběhu kolem slunce 4 330 dní (téměř 12 let) 11,8x delší Doba rotace kolem osy 10 hodin 40% času Země 3 more rows ...

Související příspěvky: