Co je DDoS útok?

Obsah

Co je DDoS útok?

Co je DDoS útok?

DDoS útok, jakkoli může slovo „útok“ znít negativně (stejně jako „krádež“, jíž „kopírování“ v žádném případě není, přestože se vám halda lidí snaží namluvit opak), tedy není v pravém slova smyslu útokem, stejně jako „hacker“ nemusí být automaticky kriminálníkem. Ostatně takové slovo „hacker“ je již také v řadě lidí zakořeněno jako „někdo špatný“.

Jak je DDoS útok negativní?

Administrátor se pak musí postarat o jeho znovuzprovoznění. DDoS útok, jakkoli může slovo „útok“ znít negativně (stejně jako „krádež“, jíž „kopírování“ v žádném případě není, přestože se vám halda lidí snaží namluvit opak), tedy není v pravém slova smyslu útokem, stejně jako „hacker“ nemusí být automaticky kriminálníkem.

K čemu je DDoS útok daleko?

DDoS útok má k tomuto typu hacknutí velmi daleko, DDoS útok neslouží k tomu, aby se někdo někam vlámal a zkopíroval si odtud třeba citlivé údaje. DDoS útok má prostě jen zahltit server. Účelem DDoS útoku je, stejně jako v případě demonstrace na nějakém prostranství, upozornit na sebe, vyjádřit s něčím nesouhlas, projevit se.

Jak probíhá DDoS útok?

DoS útok může provádět jeden uživatel, pokud na to má kapacity, nebo může útok provádět více lidí současně, protože víc lidí snáze vytvoří zátěž, aniž by jakýkoli z nich potřeboval disponovat kapacitou nutnou k úspěšnému provedení útoku – to je právě případ Distributed Denial of Service. Jak vlastně probíhá DDoS útok a co to ve skutečnosti je?

Související příspěvky: