Proč bylo podáno oznámení proti našemu občanskému sdružení?

Obsah

Proč bylo podáno oznámení proti našemu občanskému sdružení?

Proč bylo podáno oznámení proti našemu občanskému sdružení?

Proti našemu občanskému sdružení bylo podáno oznámení na státní zastupitelství pro podezření ze spáchání trestného činu. Co máme očekávat? Jak se bude situace dál vyvíjet?

Jak podat trestní oznámení?

Trestní oznámení obsahuje konkrétní skutečnosti, které nasvědčují tomu, že došlo ke spáchání trestného činu. Trestní oznámení je možno podat na kterémkoliv oddělení Policii ČR nebo na státním zastupitelství a tyto orgány jsou povinny trestní oznámení prověřit, v zásadě jej tedy nemůže státní zastupitelství ani Policie ČR odmítnout.

Jak bylo podáno oznámení ze spáchání trestného činu?

Tím, že bylo podáno oznámení na státní zastupitelství pro podezření ze spáchání trestného činu, začíná tzv. přípravné řízení, které zahrnuje prověřování okolností důvodně nasvědčujících tomu, že se stal trestný čin.

Co je písemné trestní oznámení?

Pro písemné trestní oznámení není předepsána žádná závazná forma. Trestní oznámení by mělo obsahovat údaje o tom, kdo trestní oznámení podává (jméno a příjmení, datum narození, bydliště), detailní popis činu, místo, čas a označení podezřelého a případně označení důkazů a přiložení těchto důkazů, pokud nějaké máte.

Související příspěvky: