Co se týče antidepresiv?

Obsah

Co se týče antidepresiv?

Co se týče antidepresiv?

Některá antidepresiva mohou snižovat sexuální libido, u mužů se může objevit problém s ejakulací a u žen s orgasmem. Nevýhodou je také pravidelné užívání léků – vynechání dávky by nemělo nastat. Ne každý lék vám může vyhovovat, takže zpočátku možná budete experimentovat s různými značkami a druhy.

Jak začít užívat antidepresiva?

Pokud vám tedy váš ošetřující lékař antidepresiva předepsal, je velmi vhodné začít je brát, neboť u vhodně zvolených léků jejich výhody jednoznačně převažují nad nežádoucími účinky. Kyslíková terapie proti stresu, únavě a nespavosti. Kde ji vyzkoušíte?

Jak vybrat antidepresiv?

Při výběru antidepresiv je důležité, aby psychiatr zohlednil převažující příznaky deprese. U mírné deprese s úzkostí není vhodné dlouhodobé užívání benzodiazepinů (léky, které obecně zklidňují až navozují spánek, například Diazepam, Xanax, Neurol, Lexaurin).

Co jsou antidepresiva nežádoucí účinky?

Antidepresiva - nežádoucí účinky 1 Tricyklická antidepresiva – Ovlivňují zpětné vstřebávání neurotransmitérů jako je noradrenalin a serotonin a tím... 2 SSRI antidepresiva – Do této skupiny patří většina běžně užívaných preparátů. Jejich efekt je raltivně cílený na... 3 SARI antidepresiva – Léky této skupiny opět zvyšují účinky serotoninu. Patří sem sloučenina... More ...

Související příspěvky: