Co je léčba astmatu?

Obsah

Co je léčba astmatu?

Co je léčba astmatu?

Léčba astmatu představuje běh na dlouhou trať. Astma je nevyléčitelné onemocnění, jehož projevy se však při dodržování léčby výrazně utlumí či zmizí úplně. Léčba astmatu probíhá celoživotně. Podle charakteru a síle našich obtíží nám lékař stanoví léčbu a předepíše léky.

Jaké jsou léky na astma?

Léky na astma se nazývají antihistamika. Používané léky se dají rozdělit do dvou skupin. Jsou to léky úlevové a léky protizánětlivé. Léky úlevové využije astmatik při záchvatu, potlačují totiž akutní obtíže při záchvatu.

Co může být příznakem astmatu?

Příznakem astmatu může být i lehká či těžká dušnost. Podle odborníků může mít ale i řadu jiných příčin, jako jsou například obezita či srdeční problémy. Pokud se dušnost objevuje až po 50. roce života, pravděpodobně se o astma nejedná. Problémy mohou být způsobeny i soustavným a dlouholetým kouřením.

Co použít při astmatickém záchvatu?

Při astmatickém záchvatu se doporučuje: 1 uvolnit těsný oděv (kravatu, košili, podprsenku) 2 použít inhalátor (sprej) na astma (pokud je dostupný); většinou se mohou dát tři dávky a lze je po několika minutách... 3 postiženého dát do Fowlerovy polohy (polosed, např. sed na zemi s nataženýma nohama a zády opřenými o zeď) 4 sledovat stav 5 pokud je záchvat vážný nebo se stav stále... More ...

Související příspěvky: