Proč jsou spouštěcí kondenzátory odpojeny?

Obsah

Proč jsou spouštěcí kondenzátory odpojeny?

Proč jsou spouštěcí kondenzátory odpojeny?

Pokud spouštěcí kondenzátory nejsou odpojeny v době spuštění, když motor dosáhne své standardní rychlosti, povede k velké nevyváženosti proudu ve všech vinutích, která jednoduše končí přehřátím elektromotoru. Po přečtení článku vám doporučujeme seznámit se s technikou připojení třífázového motoru k jednofázové síti:

Co je schéma zapojení s kondenzátorem?

Toto je schéma zapojení s kondenzátorem asynchronního motoru v jednofázové síti. Zahrnuje pracovní a spouštěcí kondenzátory. startovací kapacita musí překročit trojnásobek kapacity pracovních kondenzátorů. Důležité!

Co jsou rozběhové kondenzátory?

Jako rozběhové se používají tzv. "bipolární" elektrolytické kondenzátory. Tyto kondenzátory jsou konstručně odlišné od běžných elektrolytický ch kondenzátorů (kov-dielektrikum-elektrolyt-dielektrikum-kov) a jsou určené pro střídavé proudy. specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.

Jaké jsou kondenzátory elektrolitické bipolární?

Kondenzátory elektrolitycké bipolární se používají hlavně jako rozběhové (po rozběhu se odpojí odstředivým kontaktem nebo rozběhovým relé), hlavním důvodem použití je v tomto případě vysoká potřebná kapacita, kterou nelze dosáhnout svitkovými typy rozumné velikosti. Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Související příspěvky: