Jak se zapojil zapojeni zasuvek?

Obsah

Jak se zapojil zapojeni zasuvek?

Jak se zapojil zapojeni zasuvek?

pokracuju tedy v tomto stylu zapojeni zasuvek, na kabelu budou ctyri, jde o loznici, takze tam nebude velky odber. Vim, ze se to tak drive zapojovalo, ted uz se to pry ale nesmi. Je to velky problem a nebezpecne? Zapojil bych samozrejme i zem, ale bude hlucha, vzhledem k tomu, ze nebyla zapojena ani predtim. Co chces slyset?

Pokud je to koncová zásuvka, může se problém projevit i při zatížení zásuvky?

Pokud je to koncová zásuvka, odpojením zátěže se to vyřešilo, ale pokud je to "průběžná", přes jejíž kontakty je smyčkována další zásuvka a problém je způsoben nějakým přechodovým odporem (což u Al vodičů není žádná vyjímka), může se problém projevit i při zatížení další zásuvky.

Může se spotřebič poškodit do zásuvky?

- do zásuvky strčíte nějaký spotřebič, ale nepůjde vám do něj N -> může se spotřebič poškodit, záleží co je kde jinde zapojený, připojený atd... Takže doporučuju návštěvu odporníka a ten by měl vědět jak na to. Chápu, že to pro něj ani pro vás asi nebude žádnej superbyznys, ale třabas potřebujete doma ještě něco s elektrikou

Proč se zásuvka chce vyhořet?

Ta zásuvka skutečně chce vyhořet. Jelikož píšete, že bydlíte v panelovém domě, tak váš byt může mít i 40 let starou elektroinstala ci, provedenou Al vodiči. Hliníkové vodiče mají tendenci se tzv. vymačkávat. To znamená, že po čase povolí spoj v kontaktu. Vznikne přechodový odpor a ten se zahřívá. A to už začíná nebezpečný stav.

Související příspěvky: