Co se může objevit v cuketu či okurce?

Obsah

Co se může objevit v cuketu či okurce?

Co se může objevit v cuketu či okurce?

Ten se v některých případech v cuketě či okurce objeví a může způsobit otravu. Ostatně tento jed není jediný, který se v běžně dostupných potravinách může objevit. Zajímá-li vás, jaké ještě potraviny mohou být nebezpečné, přečtěte si určitě článek zde. Odlišit jedovatou cuketu či okurku od té nezávadné je přitom relativně snadné.

Jak se otrávit cuketou a okurkou?

Cuketou a okurkou se můžete i otrávit Možná se vám to zdá být divné, ale cuketou či okurkou se můžete otrávit. Přečtěte si raději náš článek, abyste věděli, jak se nebezpečí vyhnout. Příčinou otravy, která může v horším případě skončit i smrtí, je jed zvaný kukurbitacin. Ten se v některých případech v cuketě či okurce objeví a může způsobit otravu.

Kdo může způsobit otravu v cuketě?

Příčinou otravy, která může v horším případě skončit i smrtí, je jed zvaný kukurbitacin. Ten se v některých případech v cuketě či okurce objeví a může způsobit otravu. Ostatně tento jed není jediný, který se v běžně dostupných potravinách může objevit.

Proč jíst cukety nebo okurky?

Pokud pokrm z cuket nebo okurek chutná hořce, raději ho nejezte. Nepříjemná chuť totiž upozorňuje na přítomnost jedovatého kukurbitacinu, který způsobuje zažívací potíže, ale dokáže i zabíjet, jak ukázal případ z Německa. Přečtěte si více o tom, jak se před otravou chránit a jak správně sklízet cukety, což je pro prevenci klíčové.

Související příspěvky: