Může to být příčinou nedostatku železa v těle?

Obsah

Může to být příčinou nedostatku železa v těle?

Může to být příčinou nedostatku železa v těle?

Pokud vaše nehty vypadají bledě, křehce a lámavě, může to být známka nedostatku železa. Spolu s lámáním nehtů to může indikovat nedostatečné množství železa v organismu. Nízká hladina železa narušuje schopnost lidského těla vytvářet dostatek hemoglobinu, který pomáhá roznášet kyslík po celém těle, včetně nehtů.

Jaké jsou příčiny nedostatku železa u dospělých?

Mezi časté příčiny nedostatku železa u dospělých patří nedostatečný příjem železa ze stravy, chronická ztráta krve, zvýšena potřeba železa v těle, jako třeba během těhotenství a neschopnost správně vstřebat železo. Vyššímu riziku nedostatku železa jsou vystaveny ženy během reprodukčního období, a to především kvůli ztrátě krve během menstruace.

Jaké jsou příznaky nedostatku železa?

Zdravé zdraví pro vás připravilo 10 hlavních příznaků nedostatku železa, před kterými byste měli mít na pozoru. Únava a těžkopádnost jsou běžnými příznaky u lidí, kteří mají nízkou hladinu železa. Železo je důležité pro udržení optimální hladiny hemoglobinu, který rozvádí kyslík v krevním řečišti.

Co je železo v těle?

Železo je důležitý dietní minerál, který se podílí na celé řadě tělesných funkcí. Je všeobecně známo, že železo napomáhá tvorbě hemoglobinu, což je protein, který pomáhá rozvádět červeným krvinkám kyslík po celém těle.

Související příspěvky: