Proč se záchvaty migrény stanou častější a nesnesitelné bolesti hlavy?

Obsah

Proč se záchvaty migrény stanou častější a nesnesitelné bolesti hlavy?

Proč se záchvaty migrény stanou častější a nesnesitelné bolesti hlavy?

Když se záchvaty migrény stanou častějšími a nesnesitelné bolesti hlavy jsou u vás na denním pořádku, jedná se už o chronickou neboli transformovanou migrénu. U pacientů s chronickou migrénou se předpokládá, že po dobu nejméně tří měsíců trpí polovinu, tedy nějakých 15 dní, z měsíce bolestmi hlavy.

Jaké jsou příznaky migrény?

Příznaky a projevy migrény 1 Prodrom. Tato fáze je velice nenápadným, varovným okamžikem , předcházejícím vlastní nemoci. Obyčejně se manifestuje... 2 Aura. Tato fáze není přítomna vždy. Týká se asi jenom 20% migreniků a trvá obvykle 5 minut až 1 hodinu. 3 Vlastní bolest hlavy. Jedná se o středně až nesnesitelně velké bolesti hlavy, které jsou většinou pulzujícího... More ...

Co může být Chronická migréna?

Jednou z komplikací může být chronická migréna neboli transformovaná migréna. V tomto případě se bolest hlavy vyskytuje po více než 15 dní v měsíci a postupně se zvyšuje frekvence záchvatů a klesá intenzita bolesti. Nevolnost, citlivost na ostré světlo a hlasitý zvuk se může a nemusí objevit.

Jaká je příčina chronické migrény?

Chronická migréna postihuje přibližně 1,5-2 % populace a na kvalitu života má výrazně hlubší dopad než migréna epizodická (přichází a odchází v kratších či delších epizodách). Spouštěče se od člověka k člověku liší, některým se lze vyhnout poměrně snadno, jiným obtížněji nebo vůbec.

Související příspěvky: