Kdy se člověk setká s netopýry?

Obsah

Kdy se člověk setká s netopýry?

Kdy se člověk setká s netopýry?

Český svaz ochránců přírody eviduje každý den minimálně jeden případ, kdy se člověk ve svém obydlí setká s netopýry. Někdy se v bytě ocitne jeden, někdy až několik desítek netopýrů a lidé postrádají informace, jak se zachovat, aby těmto zákonem chráněným živočichům neublížili. Víme, reklamy jsou otravné.

Kdy jsou netopýři naštvaní?

Netopýři sami nikdy nenapadají člověka, ani když jsou naštvaní. Na zálety netopýrů do místností je nejbohatší období podzimních přeletů, v srpnu a září, kdy se osamostatňují letošní mláďata, rozpadají se mateřské kolonie a zvířata se přemísťují do přechodných úkrytů.

Kdy se v bytě ocitne netopýr?

Někdy se v bytě ocitne jeden, někdy až několik desítek netopýrů a lidé postrádají informace, jak se zachovat, aby těmto zákonem chráněným živočichům neublížili. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Kdo jsou netopýři?

Netopýři jsou zajímaví a sympatičtí živočichové, kteří patří mezi savce. Létání jim umožňuje kožní blána napnutá mezi prodlouženými prsty předních končetin (kromě palce), záprstními kůstkami, boky těla, zadními končetinami a ocasem. Při odpočívání se zavěšují obyčejně hlavou dolů, ale mnozí dovedou také lézt po pevném podkladu.

Související příspěvky: